Rok 2019

14.05.2019 20:37

Výroční valná hromada

     14. 12. 2019 se uskutečnila v KD Bohdalov výroční valná hromada, které se zúčastnili naši členové a pozvaní hosté. Zhodnotili jsme uplynulý rok a byl schválen plán práce na následující rok 2020. Součástí výroční valné hromady byla také volba nového výboru na období 2020 - 2025. Novému výboru přejeme spoustu úspěchů a zvládnuté práce v příštím volebním období a starému výboru děkujeme za odvedenou práci.

Členové nového výboru:

starosta sboru Šimůnek Roman
náměstek starosty sboru Šustr Jiří
jednatel sboru Bříza Jan
velitel jednotky sboru Klimeš Jiří ml.
hlavní strojník sboru Augustin Roman
vedoucí mládeže Peřina Jaroslav
hospodář Peřinová Alena
referent prevence a ochrany obyvatel Vondrák Tomáš
kronikář sboru Bc. Břízová Iveta

 

 

 

Napsali o nás ...

Požáry.cz

Žďárský deník REGION

 

 

Žehnání nových hasičských vozidel

    Dvěma novým požárním automobilům na rychlé cesty k požárům, dopravním nehodám, záplavám a jiným neštěstím první červnovou sobotu v Bohdalově požehnal tamní farář Jan Peňáz. Symbolický klíč od prvotřídní cisternové stříkačky na podvozku Scania a dopravního automobilu Fiat Ducato potom od starosty městyse Arnošta Judy převzal velitel zásahové jednotky Jiří Klimeš za dohledu starosty sboru Romana Šimůnka. Novou techniku přišli na hasičské cvičiště uvítat bohdalovští občané a hasiči z okolních obcí, všem pro radost hrála krojovaná dechovka Veseláci z Nového Veselí.

IVO HAVLÍK

Zdroj: https://zdarsky.denik.cz/hasici/bohdalovsti-hasici-oslavili-prevzeti-nove-techniky-20190607.html

* foto Žehnání nových hasičských vozidel

 

 

Slet čarodějnic

     Rok se s rokem sešel a máme tu 30. 4. 2019 a opět Slet čarodějnic, který uspořádali naši hasiči. Kvůli velkému suchu byla akce v ohrožení, ale naštěstí se příroda smilovala a před začátkem vydatně zapršelo. V 17 hodin se začaly slétat první čarodějnice a čarodějové a sabat mohl začít. Připraveny byly různé úkoly a hry pro všechny děti a za jejich splnění dostaly sladkou odměnu. Nechyběla zde ani letecká škola, která pod dohledem přísné komisařky, vydávala letecké průkazy s patřičným oprávněním k řízení přítomných strojů. Poté následoval nelehký úkol pro porotu, volba Miss čarodějnice. V 19:30 byla s velkým očekáváním všech přítomných zapálena vatra, která letos dosahovala úctyhodných rozměrů. Dále zde byly k dispozici menší čarodějné ohně k opečení pochutin. Vrcholem večera bylo odpálení ohňostroje. Po celou dobu byl otevřen stánek s občerstvením a atmosféru doplňovala hudba. Děkujeme všem zúčastněným za přízeň a organizátorům patří velké poděkování za přípravu akce. Těšíme se na další setkání s Vámi všemi.

* foto na Slet čarodějnic

 

 

Masopust

     Červená Karkulka s vlkem, Bílá paní, potápěči, pravěcí lidé, Šmoulové a spousta dalších masek byla v sobotu 2. 3. součástí tradičního masopustního průvodu, který se konal v Bohdalově. Masopust organizovali dobrovolní hasiči z Bohdalova, ale přidala se i široká veřejnost, za což jim patří poděkování. Počasí nám přálo, mohlo být tepleji, ale o zahřátí se postarali občané s nabídkou něčeho ostřejšího a nechyběly ani dobroty od hospodyněk, které připravily. O dobrou náladu se také postarala kapela Veseláci, v rytmu jejich hudby si mohl každý zatancovat nebo zazpívat známé písně. Děkujeme všem občanům za jejich podporu.

 

 

Nový dopravní automobil u JSDHO Bohdalov

     V pátek 29. 3. 2019 převzali zástupci SDH Bohdalov ve firmě AGROTEC a.s. v Brně nové dopravní vozidlo Fiat Ducato DA- L1Z s přípojným vozíkem. Toto vozidlo nahradí 36 let starou Avii, která sloužila jednotce dosud a bude využito při zásazích u mimořádných událostí a při evakuaci osob.
     Vozidlo je poháněno vznětovým čtyřválcem o objemu 2,3 litru a výkonu 96 kW, s manuálně řazenou šestistupňovou převodovkou a pohonem kol přední nápravy. Motor splňuje emisní normu Euro 6. Automobil je devítimístný se sedadly ve třech řadách. Všechna jsou orientována ve směru jízdy. Do prostoru osádky se vstupuje posuvnými dveřmi na pravé straně, nákladový prostor je přístupný dvoukřídlými dveřmi na zádi.
    Celkové náklady na pořízení vozidla byly 1.144.244, 00 Kč, z čehož částka 1.087.031,80 Kč byla financována spoluúčastí EU. Závěrem bychom chtěli poděkovat zastupitelům městyse za jejich podporu a všem, kteří se podíleli na pořízení nového vozidla.

 

 

 

Hasičský bál

* foto na Hasičský bál